Advocaat: 'Hij heeft goed gespeeld, dus we houden hem goed in de gaten'

Advocaat: 'Hij heeft goed gespeeld, dus we houden hem goed in de gaten'

19-09-2017 13:42
23

Dick Advocaat heeft Klaas-Jan Huntelaar beloond voor zijn goede vorm van de laatste weken bij Ajax. Dat zegt de bondscoach in een toelichting op de voorlopige selectie van het Nederlands elftal.

"De laatste weken heeft hij goed gespeeld, dus we houden hem goed in de gaten", aldus Advocaat tegen OnsOranje over Huntelaar. De Oranje-bondscoach benadrukt dat het om een voorselectie gaat. "We moeten natuurlijk rekening houden met hoe een aantal spelers ervoor staan op het einde. Het is een voorlopige lijst."

Ook de terugkeer van Daryl Janmaat is opvallend. Advocaat: "Die speelt de laatste weken ook weer mee bij Watford. We houden hem goed in de gaten. Op een gegeven moment moeten we de afweging maken wie we nemen."

In de voorselectie van Oranje zijn liefst 35 spelers opgenomen. "Het is dezelfde lijst als de vorige keer, alleen hebben we Huntelaar en Janmaat erbij gezet. Het is bewust een grote lijst, omdat er nog een groot aantal spelers óf niet spelen óf geblesseerd zijn. Daarom hebben we de keuze wat groter gemaakt."