Van Old Trafford naar de Galgenwaard: Ik zie dit niet als een stap terug

Van Old Trafford naar de Galgenwaard: "Ik zie dit niet als een stap terug"

19-09-2017 17:59
7

FC Utrecht beschikt dit seizoen over een grote belofe. De 21-jarige Matty Willock wordt gehuurd van Manchester United. Willock wordt in Engeland een grote toekomst voorspeld.

Samen met zijn broers Chris (Benfica) en Joe (Arsenal) staat Willock bekend als 'The Wonderboys'. "Dat mensen ons zo noemen, is raar en mooi tegelijk", vertelt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Ze doen dat niet voor niks, denk ik. Dus is het een compliment. We weten alle drie heel goed dat we talent hebben, maar ook dat we keihard moeten werken om iets te bereiken. Elke dag weer.''

Dat moet Willock dit seizoen gaan doen in de Domstad. "Ik kom van United, maar zie Utrecht absoluut niet als een stap terug. Hier krijg ik de kans om 'grotemannenvoetbal' te spelen. Dat moet me een betere, completere speler maken." Afgelopen week speelde de jonge Brit met Jong FC Utrecht, dat met 1-4 van De Graafschap verloor, voor het eerst in de Galgenwaard. "Echt een Engels stadion. Ik dacht bij mijn eerste bezoek meteen: hier ga ik me thuisvoelen."