Huntelaar lyrisch: Voetbal was voor hem geen werk, alles deed hij glimlachend

Huntelaar lyrisch: "Voetbal was voor hem geen werk, alles deed hij glimlachend"

19-09-2017 18:11
24

Klaas-Jan Huntelaar denkt met veel plezier terug aan zijn periode bij AC Milan, waar ook Ronaldinho onder contract stond. In gesprek met Voetbal International noemt Huntelaar de Braziliaanse balkunstenaar de beste voetballer met wie hij ooit heeft samengespeeld.

"Toen zat hij in de nadagen van zijn carrière, maar hij straalde zoveel plezier en klasse uit", glundert Huntelaar. "Elke dag opnieuw. Voetbal was voor hem totaal geen werk, alles gebeurde met een glimlach. En hij kon echt alles met een bal. Op trainingen keek ik mijn ogen uit. Zelfs als een actie mislukte, zag het er bij hem nog mooi uit."

Huntelaar kwam in Milaan echter weinig aan spelen toe en vertrok in de zomer van 2010 naar Schalke 04. Daar beleefde The Hunter naar eigen zeggen de beste periode uit zijn loopbaan. "Vooral de periode waarin ik met Raúl het spitsenkoppel vormde, met onder meer Jefferson Farfan en Julian Draxler die ook aanvallend speelden. Samen met Raúl was het elke wedstrijd genieten. Hij was zo goed, we voelden elkaar op een natuurlijke manier perfect aan", aldus de Bundesliga-topscorer van het seizoen 2011/2012.