Coutinho-vraagprijs wel degelijk 200 miljoen: Zijn weggestapt van een dure markt

Coutinho-vraagprijs wel degelijk 200 miljoen: "Zijn weggestapt van een dure markt"

19-09-2017 20:27
18

FC Barcelona en Liverpool blijven elkaar in de haren vliegen na de verwoede pogingen van de Catalanen om Philippe Coutinho te kopen. Voorzitter Josep Maria Bartomeu veegt de uitspraken uit Liverpool van tafel en stelt dat de vraagprijs voor Coutinho wel degelijk 200 miljoen euro was.

Bartomeu onthulde vlak na het verstrijken van de transferdeadline dat Barcelona Coutinho niet had gehaald omdat Liverpool 200 miljoen vroeg. De Engelse club sloeg keihard terug en betitelde de uitspraken van de Barça-voorzitter als onwaarheden. Maar nu herhaalt Bartomeu in een interview met TV3 opnieuw de exorbitante vraagprijs van Liverpool.

"Ik zeg niet hoeveel we geboden hebben, maar Liverpool vroeg 200 miljoen euro", zei de preses. "We gaan niet 200 miljoen of 150 miljoen uitgeven. We besloten weg te stappen van een dure markt. Ons bod was minder dan 100 miljoen euro, met bonussen zou het 120 miljoen zijn geweest."

"Geld van buiten de sport is in het voetbal gekomen en heeft de transfermarkt veel duurder gemaakt. Dat verklaart de gang van zaken rond Coutinho. We moeten investeren in La Masia en de jeugdopleiding en we moeten de financiële regels respecteren. Daarom ben ik blij met het onderzoek naar PSG, dat is ingediend door Europese clubs", aldus Bartomeu.