'Advocaat en KNVB willen Ziyech-scenario ditmaal voorkomen: Amrabat in het vizier'

'Advocaat en KNVB willen Ziyech-scenario ditmaal voorkomen: Amrabat in het vizier'

20-09-2017 06:45
97

Sofyan Amrabat kan kiezen tussen Oranje en de nationale ploeg van Marokko. De prestaties van de Feyenoord-aanwinst zijn opgevallen in Zeist, meldt De Telegraaf woensdag. Volgens de krant is het 'niet uitgesloten' dat Amrabat (21) op korte termijn bij de selectie van het Nederlands elftal wordt gehaald. 

De situatie doet denken aan die van Hakim Ziyech. In de zomer van 2015 verzaakte toenmalig bondscoach Danny Blind om de spelmaker op te roepen voor Oranje. Ziyech besloot daarop voor Marokko te kiezen. Amrabat wil tegen De Telegraaf niets zeggen over de situatie en zijn toekomstige keuze. 

Afgelopen zondag zat Advocaat op de tribune bij PSV - Feyenoord (1-0). Daar zag hij Amrabat invallen en een prima tweede helft spelen. Opvallend is dat de rechtspoot, die in de zomer voor zes miljoen euro verkaste van FC Utrecht naar De Kuip, nog niet één keer in de basis stond bij Feyenoord in de Eredivisie. Dat zou de situatie 'moeilijk' maken voor Advocaat. 

De Telegraaf vermoedt dat ook de Marokkaanse voetbalbond Amrabat maar al te graag wil binnenhengelen. Marokko speelt begin oktober cruciale WK-kwalificatiewedstrijden tegen Gabon en Ivoorkust. Amrabat droeg al één keer het shirt van Marokko. Dat gebeurde echter tijdens een vriendschappelijk duel. Daarom is zijn keuze nog niet definitief.