De voorselectie van Oranje: 10 ontbrekende spelers die niet hadden misstaan

De voorselectie van Oranje: 10 ontbrekende spelers die niet hadden misstaan

20-09-2017 10:00
49

De voorselectie van het Nederlands elftal kende enkele verrassingen. Natuurlijk was daar Klaas-Jan Huntelaar die mogelijk terugkeert in Oranje, maar ook het 'voorselecteren' van spelers als Jürgen Locadia, Ryan Babel, Karim Rekik en Daryl Janmaat was opvallend. Welke spelers behoren niet tot de 35-koppige Oranje-selectie, maar hadden daar wel eventueel in aanmerking voor kunnen komen?

Van de grote voorselectie van bondscoach Dick Advocaat zullen er nog zeker tien afvallen voor de duels met Wit-Rusland en Zweden, maar toch moest de trainer al enkele lastige keuzes maken. VoetbalPrimeur zet tien spelers op een rij die Oranje mogelijk niet allemaal direct enorm versterkt zouden hebben, maar die zeker niet zouden misstaan tussen de huidige namen in de voorselectie.

Jean-Paul Boëtius (Feyenoord)
Na twee teleurstellende seizoenen in het buitenland heeft Boëtius bij zijn terugkeer in de Eredivisie meteen de vorm weer te pakken. Drie goals en twee assists in de eerste vijf Eredivisie-wedstrijden. Boëtius is een van de meest opvallende mannen van de eerste weken van het Eredivisie-seizoen, maar wordt door Advocaat niet goed genoeg geacht voor een plek bij de laatste 35. De voorselectie van oud-Feyenoorder Eljero Elia zit Boëtius dwars.

Virgil van Dijk (Southampton)
Van Dijk is niet op voetbalkwaliteiten gepasseerd door Advocaat, maar omdat hij nog niet wedstrijdfit is nadat hij een groot deel van de voorbereiding van Southampton miste wegens transferperikelen. Van Dijk heeft echter nog twee wedstrijden (Manchester United en Stoke City) de tijd om aan zijn wedstrijdfitheid te werken voor de interlandperiode en Oranje kan zijn kwaliteiten maar al te goed gebruiken.

Hans Hateboer (Atalanta Bergamo)
Assistent-bondscoach Ruud Gullit onthulde al dat hij Hateboer in de gaten houdt voor Oranje, maar toch kreeg Daryl Janmaat de voorkeur boven de rechtsback in de voorselectie. Hateboer is na het vertrek van Andrea Conti naar AC Milan basisspeler bij Atalanta Bergamo en doet het uitstekend in Italië.

Ricky van Wolfswinkel (FC Basel)
De feiten liegen niet: na een goed seizoen met twintig goals bij Vitesse is Van Wolfswinkel ook in Zwitserland op dreef. In zijn eerste zeven competitiewedstrijden voor FC Basel wist hij al zeven keer het niet te vinden. In slechts één duel kwam Van Wolfswinkel níét tot scoren. Met een niet fitte Robin van Persie in de selectie was de spits van de Zwitserse Champions League-deelnemer het overwegen waard geweest.

Marten de Roon (Atalanta Bergamo)
Goed in Italië twee seizoenen geleden, goed in Engeland vorig seizoen en nu ook weer goed van start bij zijn terugkeer in de Serie A bij Atalanta Bergamo. De Roon heeft twee interlands op zijn naam staan, maar wordt door Advocaat voorlopig over het hoofd gezien. Sinds diens aanstelling is De Roon niet meer in beeld.

Leroy Fer (Swansea City)
Bezig aan zijn vijfde seizoen in Engeland en vorig jaar vaste basisspeler bij Swansea City, waar hij zes keer voor wist te scoren in de Premier League. Ook dit seizoen is Fer een gewaardeerde en vaste kracht van de club uit Wales. Een dynamische middenvelder met loopvermogen en fysieke kracht. Misschien geen zekerheidje voor Advocaat, maar het overwegen waard.

De linksbacks
Opvallend aan de voorselectie van Dick Advocaat is dat een échte linksback ontbreekt. Daley Blind en Nathan Aké zijn de enige opties voor de linksbackpositie, maar zijn niet van nature een vleugelverdediger. Ondertussen lopen er veel backs rond die niet eens tot de 35-koppige voorselectie van Advocaat behoren.

Erik Pieters is begonnen aan zijn vijfde seizoen als basisspeler in de Premier League, Patrick van Aanholt is de offensieve back van Crystal Palace die maar niet een belletje krijgt uit Zeist, Jetro Willems bewijst zijn waarde voor Eintracht Frankfurt meteen in de Bundesliga met veel aanvallende drang en Ridgeciano Haps doet, indien fit, datzelfde voor Feyenoord. Vier échte linksbacks, maar over het hoofd gezien door Advocaat.

Wie mis jij nog in de voorselectie van Oranje en wie hoort er in ieder geval niet bij? Reageer in de comments!