'Barça komt na chaos tot conclusie en intensiveert De Ligt-belangstelling'

'Barça komt na chaos tot conclusie en intensiveert De Ligt-belangstelling'

20-09-2017 13:26
66

De chaotische transfermarkt van deze zomer heeft FC Barcelona geleerd dat het spelers op tijd moet aantrekken, voordat zij de hoofdprijs kosten. Volgens Mundo Deportivo heeft de Catalaanse club daarom de interesse in Matthijs de Ligt (Ajax) en Dayot Upamecano (RB Leipzig) geïntensiveerd.

Barcelona ziet in De Ligt en Upamecano (beiden 18) het verdedigingscentrum van de toekomst en wil het duo snel aantrekken. Door nu al te handelen hoeft de club later niet de transfermarkt op om De Ligt en Upamecano voor de hoofdprijs bij hun clubs op te pikken en kunnen de verdedigers zo getraind worden dat ze exact klaargestoomd worden voor het voetbal van de Catalanen.

De Ligt zou Barcelona zijn opgevallen tijdens het scouten van Davinson Sánchez, die ook in de serieuze belangstelling stond. Hij verkaste echter naar Tottenham Hotspur. Een andere optie om de defensie voor de toekomst te versterken is Malang Sarr, een achttienjarige verdediger van Nice. Barcelona zou ondertussen ook op zoek zijn naar een verdediger die de defensie met onmiddelijke ingang kan versterken. Alessio Romagnoli (AC Milan), Aymeric Laporte (Athletic Bilbao), Inigo Martinez (Real Sociedad) en Virgil van Dijk (Southampton) komen daarvoor in aanmerking.