Groningen-spelers ontkennen harde eis: Wij hebben dat niet gevraagd

Groningen-spelers ontkennen harde eis: "Wij hebben dat niet gevraagd"

20-09-2017 17:50
4

De spelers van FC Groningen ontkennen dat ze van trainer Ernest Faber geëist hebben dat er voortaan in het 4-3-3-systeem moet worden gespeeld. De komende periode zou er op die manier gevoetbald moeten worden. Faber wisselt momenteel regelmatig van opstelling en de resultaten zijn niet om over naar huis te schrijven.

"Eehm.. Nee, dat klopt niet eigenlijk. Wij hebben dat niet gevraagd", laat doelman Sergio Padt weten aan RTV Noord. "Kijk, wij zoeken altijd naar vastigheden. Dat zoekt elk team. Toen we tegen FC Utrecht bijvoorbeeld met drie verdedigers speelden, omdat zij met twee spitsen speelden, dat begrepen wij. Je moet niet altijd van eigen kracht uitgaan, maar je ook kunnen aanpassen."

Ook Faber ontkent. "Dat klopt helemaal niet. We hebben gewoon een nabespreking gehad, waarbij iedereen alles mag zeggen. Zowel staf als spelers. En dan komen we altijd weer met een gezamenlijk plan hoe te gaan spelen." Groningen neemt het donderdagavond in de KNVB Beker op tegen amateurclub Hercules. Komend weekend is FC Twente de tegenstander in de competitie.