'Veel jongens bij Ajax maken lange dagen. Dat vind ik niet meer dan normaal'

'Veel jongens bij Ajax maken lange dagen. Dat vind ik niet meer dan normaal'

20-09-2017 18:25
13

John Heitinga drukt zijn spelers op het hart dat een profcarrière niet aan komt waaien. Als trainer van Ajax O19 werkt hij hard om de jonge talenten op te leiden voor Jong Ajax en Ajax 1.

'Als oud-voetballer weet ik dat het onmogelijk is om elke wedstrijd goed te spelen. Maar het is wel mogelijk om iedere wedstrijd hard te werken en de mouwen op te stropen', schrijft Heitinga in een blog op de Ajax-site.

'Veel jongens bij Ajax trainen voor zichzelf en maken lange dagen. Dat vind ik niet meer dan normaal. Het profvoetbal is prachtig, maar het wordt je niet op een presenteerblaadje aangeboden. Met alleen talent kom je er niet. Dat vind ik belangrijk om mee te geven', aldus de oud-voetballer.

Heitinga doet er ook alles aan om de buitenlandse jongens op hun plek te laten voelen. Die spreken vaak nog geen Engels. 'Dat is in het begin soms lastig. Maar we doen er alles aan om ze te helpen. We hebben voor Danilo (Pereira, red.) bijvoorbeeld mensen rondlopen die Portugees praten. Daarnaast krijgt hij Engelse les en gaat hij elke dag naar de School van de Toekomst. En als ik hem op de training iets wil uitleggen doe ik dat aan de hand van video's. Met handen en voeten komen we een heel eind!'