Keizer trapt op de rem bij Ajax: Dat vonden we nu wel even genoeg voor hem

Keizer trapt op de rem bij Ajax: "Dat vonden we nu wel even genoeg voor hem"

20-09-2017 18:33
7

Marcel Keizer vindt dat Dennis Johnsen goed bezig is. De Deense aanwinst blinkt bijna wekelijks uit bij Jong Ajax. Keizer sluit niet uit dat de vleugelaanvaller snel een kans krijgt in het eerste elftal.

Keizer dacht erover na om Johnsen in de selectie voor het bekerduel met SVV Scheveningen op te nemen. "Dat hebben we overwogen", zegt de Ajax-trainer tegen FOX Sports. "We hebben hem een paar keer op het trainingsveld gehad bij het eerste. Dat vonden we nu wel even genoeg voor hem. Als hij zo door blijft gaan, zal dat een keer komen. We hebben nu Neres en Cerny op de vleugels staan. Ook die moeten veel spelen vandaag. Als je Johnsen meeneemt, krijgt hij ook weinig speeltijd. We hebben besloten om het zo te doen."

Tegen Scheveningen krijgen zomeraanwinsten Luis Manuel Orejuela en Maximilian Wöber de kans om zich te laten zien. Keizer: "Zij moeten vrijuit gaan spelen. Max en Luis zijn verdedigers, dus ze moeten in eerste instantie verdedigen. Er zal genoeg ruimte zijn om een keer in te schuiven en op te komen. Dat willen we graag zien."