Update: Shakhtar-aanvoerder dreigt 'Feyenoord' te missen na positieve dopingtest

Update: Shakhtar-aanvoerder dreigt 'Feyenoord' te missen na positieve dopingtest

22-09-2017 19:42
36

Darijo Srna heeft zichzelf in de nesten gewerkt. De aanvoerder van Shakhar Donetsk, tegenstander van Feyenoord in de Champions League, wordt verdacht van dopinggebruik.

Dat melden verschillende media in Oekraïne woensdag. Srna zou zijn betrapt op het gebruik van verboden middelen na de eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Napoli (2-1 overwinning).

Shakhtar Donetsk heeft nog geen officiële reactie gegeven op het nieuws en hetzelfde geldt voor de UEFA. De Europese voetbalbond wil wel kwijt dat men in afwachting is van de uitslagen van de disciplinaire instanties.

De 35-jarige Srna maakte tegen Napoli de negentig minuten vol. Vier dagen later ontbrak hij echter in de competitiewedstrijd van Shakhtar tegen Chornomorets Odessa. Dat had volgens trainer Paulo Fonseca te maken met vermoeidheid. Srna speelt al veertien jaar voor Shakhtar.

Update 22-09, 19.42 uur: Shakhtar Donetsk heeft bevestigd dat Darijo Srna een positieve dopingtest heeft afgelegd. Dat zou gebeurd zijn tijdens een 'out of competition controle' op 22 maart. De rechtsback beweert dat van opzet geen sprake is. Hoewel hij niet geschorst is, zal de aanvoerder van de Oekraïense club niet in actie komen tot de zaak is opgehelderd. Feyenoord neemt het op 17 oktober in De Kuip op tegen Shakhtar.