Keizer verwacht 'over een of twee weken' weer plezier: 'Hij is aan het vechten'

Keizer verwacht 'over een of twee weken' weer plezier: 'Hij is aan het vechten'

20-09-2017 22:20
6

Marcel Keizer maakt zich weinig zorgen over Kasper Dolberg. De trainer van Ajax verwacht op korte termijn weer te kunnen genieten van de jonge Deen. 

Kasper Dolberg zit in een moeilijke fase, maar was woensdag wel weer driemaal trefzeker tegen SVV Scheveningen (1-5 winst). "Hij weet ook dat hij vorig jaar een paar maandjes heeft gehad waarin het niet helemaal lekker ging. Daar is hij ook weer uitgekomen", zegt Keizer tegen FOX Sports.

"Het is een jongen van negentien, bijna twintig jaar oud die dan even aan het vechten is. Maar het is wel goed dát hij aan het vechten is. Als hij zich erbij neer zou leggen, zou het vervelend worden. Maar dat doet hij zeker niet. Hij is aan het vechten en dan hebben we er misschien over een week of over twee weken weer heel veel plezier van."

Of Keizer veel met Dolberg praat? "Ja. Veel wil ik niet zeggen, maar af en toe een gesprek met hem wel. Of op het veld een kort gesprekje. Verder laat ik hem ook lekker aan de slag gaan met Dennis (Bergkamp, red.). Dat is voor ons natuurlijk heerlijk. Een oud topspeler met een toekomstig topspeler is natuurlijk fantastisch samen."