Berghuis van schlemiel naar held: Feyenoord bekert met moeite door

Berghuis van schlemiel naar held: Feyenoord bekert met moeite door

20-09-2017 22:33
60

Feyenoord heeft zichzelf verzekerd van een plek in de tweede ronde van de KNVB Beker. In eigen huis werd ADO Den Haag opzij gezet, maar gemakkelijk ging het zeker niet. 

Na nederlagen tegen Manchester City en PSV hoopte Feyenoord woensdagavond het tij te kunnen keren. Met de veel bekritiseerde Michiel Kramer opnieuw in de spits trad de ploeg van Giovanni van Bronckhorst aan tegen ADO. In de eerste helft, waarin niet al te veel gebeurde, werd niet gescoord. 

Ook na rust werd het geduld van Het Legioen op de proef gesteld. Pas na 74 minuten spelen viel de eerste treffer. Op aangeven van invaller Bilal Basaçikoglu maakte Steven Berghuis de 1-0. Berghuis kreeg zondag nog een rode kaart in het uitduel met PSV, maar de schorsing die daaruit voortkomt geldt niet voor bekerduels.

Het duel werd in de slotfase beslist toen Donny Gorter een kopbal van Jens Toornstra op de doellijn redde met zijn arm. De ADO-middenvelder kreeg direct rood en Kramer benutte de strafschop. Door de 2-0 overwinning is het bekeravontuur voor de Hagenezen voorbij. Feyenoord zit donderdagavond in de kokers bij de loting voor de tweede ronde van de KNVB Beker.


Steven Berghuis Goal HD - Feyenoord 1 - 0 Ado... door fhdlive