Grootmachten uit Manchester bekeren door dankzij schitterende doelpunten

Grootmachten uit Manchester bekeren door dankzij schitterende doelpunten

20-09-2017 22:49
8

Manchester City en Manchester United hebben de achtste finales van de League Cup bereikt. Beide clubs uit Manchester wonnen woensdagavond een bekerduel, al ging het bij City moeizaam. 

United kende een vliegende start tegen Burton, een club uit het Championship. Marcus Rashford was binnen zeventien minuten tweemaal trefzeker en daarmee was het duel al vroeg beslist. Voor rust deed Jesse Lingard nog een duit in het zakje. Na rust deden The Red Devils, met Daley Blind als basisspeler, rustig aan op Old Trafford. Anthony Martial bepaalde de eindstand na een uur spelen op 4-0 voor de thuisploeg. 

Op bezoek bij West Bromwich Albion schoot ook City goed uit de startblokken: Leroy Sané tekende al na drie minuten voor de openingstreffer. Daarna stokte de doelpuntenmachine van Pep Guardiola, ondanks het veldoverwicht. Dat kwam de ploeg na 72 minuten door te staan toen Claudio Yacob namens West Brom de gelijkmaker op zijn naam zette. Vijf minuten later kroonde Sané zich echter tot man van de wedstrijd met zijn tweede treffer - en wat voor een - van de avond.