'Mentaliteitsprobleem bij Marokkaanse spelers': Nouri liet zien hoe het wél moet

'Mentaliteitsprobleem bij Marokkaanse spelers': "Nouri liet zien hoe het wél moet"

21-09-2017 07:05
30

TV-maker Ajouad El Miloudi heeft het laatste interview met Abdelhak Nouri gehouden, voordat het Ajax-talent op tragische wijze permanente hersenschade opliep. El Miloudi onderzoekt in de serie 'Kaaskop of mocro' de mentaliteit van Marokkaans-Nederlandse voetballers.

"Juist bij Nouri ontdekte ik hoe het wél moet", aldus El Miloudi in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hij was altijd heel bescheiden, had op geen enkele manier een grote mond. Hij vertelde dat hij kritiek op zijn persoon altijd bij zichzelf zoekt en nooit anderen de schuld gaf. Daarom was hij ook zo ontzettend populair bij Ajax." Nouri wilde dat zijn vader meeging op vakantie, zodat hij beschermd bleef tegen 'foute invloeden van buitenaf'. "Als je zo redeneert, dan ben je toch bijzonder? Echt heel erg verdrietig wat er daarna gebeurde, want hij is het perfecte rolmodel voor de Marokkaanse gemeenschap."

Wedden

Meer odds

Dat Marokkaanse voetballers vaak moeite hebben met de Nederlandse voetbalcultuur, blijkt uit een gesprek dat Nouri met Gertjan Verbeek voerde. "Hij legde uit dat het zo lastig is voor trainers om hen direct aan te spreken terwijl de rest van de groep erbij is. Dan voelen ze zich toch aangetast in hun eer. Ik geloof wel dat het goed is als trainers daar rekening mee houden, je kunt iemand apart even toespreken als het niet goed is, maar er is wel sprake van een mentaliteitsprobleem."

Het interview tussen El Miloudi en Nouri wordt donderdagavond om 21.45 uur uitgezonden op NPO 3.