Iedereen moet zich diep schamen. Dit gaat voorbij de grens van blamage of afgang

"Iedereen moet zich diep schamen. Dit gaat voorbij de grens van blamage of afgang"

21-09-2017 07:37
28

Bekerhouder Vitesse blameerde zich woensdag met de uitschakeling tegen hoofdklasser Swift. Assistent-trainer Edward Sturing verving de zieke Henk Fraser en had na afloop geen goed woord over voor het spel van de Arnhemmers.

"Dit is een hoofdklasser. Het vijfde niveau van Nederland", aldus een ziedende Sturing tegenover het Algemeen Dagblad. "En wij hebben hier helemaal niets laten zien. Er liepen ego's rond, de afspraken werden niet nagekomen, er was geen snelheid in het voetbal. En wat hebben we aan kansen gekregen? Toch ook niet veel. Iedereen moet zich diep schamen. Dit gaat voorbij de grens van blamage of afgang."

Linksback Alexander Büttner miste de beslissende strafschop, maar stelt dat hij niet als enige verantwoordelijk is voor de pijnlijke uitschakeling. "Die strafschop was slecht, maar alle rampspoed ligt daarvoor al", aldus Büttner. "We hebben gewoon heel erg slecht gevoetbald. Verschrikkelijk slecht. Dit was Vitesse onwaardig. Hier geldt geen enkel excuus. Voor niets. Dit is een compleet fiasco."