Schöne haalt schouders op: Als je met 10-0 wint, had je er twaalf moeten maken

Schöne haalt schouders op: "Als je met 10-0 wint, had je er twaalf moeten maken"

21-09-2017 07:58
11

Ajax-controleur Lasse Schöne lijkt zijn vaste basisplek kwijt, maar kreeg in de met 1-5 gewonnen bekerwedstrijd tegen SVV Scheveningen weer de kans om zich te laten zien. Na afloop van het duel stond hij Voetbal Inside te woord.

"Ik vond het jammer dat we niet in Scheveningen konden spelen", aldus Schöne vanuit de catacomben van het Cars Jeans Stadion, de thuishaven van ADO Den Haag. "Een amateurveld, allemaal mensen eromheen, vaak slechte belichting… Het heeft wel iets. Nu speelden we in een leeg stadion, jammer." De Deen bevestigt dat Ajax in dit soort duels weinig te winnen heeft. "Als je met 10-0 wint, had je er twaalf moeten maken. Maar laat duidelijk zijn dat het niet groots was vandaag."

Desondanks is Schöne blij dat hij werd opgesteld tegen de amateurs. "Als je minder speelt, dan zijn dit soort wedstrijden goed. Ook voor je conditie. Dat zie je aan Kasper Dolberg, die met drie goals aan zijn vertrouwen kan werken. En je bent het ook aan jezelf verplicht om je best te doen in dit soort wedstrijden. Dat het niet altijd even goed loopt, dat weet iedereen ook wel."