Strafschoppen mogelijk opnieuw: arbiter laat penalty's in verkeerde volgorde nemen

Strafschoppen mogelijk opnieuw: arbiter laat penalty's in verkeerde volgorde nemen

21-09-2017 09:52
29

De strafschoppenserie van het bekerduel van FC Lisse tegen Hoek moet mogelijk overnieuw. De penaltyreeks, gewonnen door Lisse, is volgens de KNVB absoluut niet volgens de spelregels verlopen, meldt het Algemeen Dagblad.

De scheidsrechter liet de penalty's nemen volgens het ABBA-principe. Dat wil zeggen dat ploeg A eerst een strafschop mocht nemen, ploeg B vervolgens twee keer mocht aanleggen, en daarna ploeg A weer aan de beurt was.

In een verklaring aan FOX Sports liet de KNVB weten dat er een onderzoek is ingesteld. "Dit is absoluut niet conform de spelregels. We gaan rapporten opvragen bij de clubs én de scheidsrechter, die gaan we voorleggen aan de tuchtcommissie en dan gaan we bepalen of het gevolgen heeft gehad voor de wedstrijd."

De teammanager van Hoek, Danny de Vrieze, zegt tegen het AD: "De spelers hoorden pas in de middencirkel dat dit de volgorde zou worden. Ik ben na de strafschoppenserie naar de scheidsrechter toegegaan en hij gaf toen al aan dat hij een dwaling had begaan. De KNVB heeft al contact met Hoek gezocht en de kans is aanwezig dat donderdag het balletje FC Lisse/Hoek in de koker gaat." Dat betekent dat het duel opnieuw moet worden gespeeld of de strafschoppenserie opnieuw gehouden moet worden.