Feyenoord tegenover Mertens: 'Niet kunnen bevroeden dat hij zó goed zou worden'

Feyenoord tegenover Mertens: 'Niet kunnen bevroeden dat hij zó goed zou worden'

21-09-2017 10:25
37

Dries Mertens verkeert in bloedvorm in aanloop naar de confrontatie met Feyenoord in de Champions League. De Belg scoorde al zes keer in vijf Serie A-duels voor Napoli. Ook tijdens de 1-4 zege op SS Lazio maakte hij woensdag indruk als spits.

Mertens was de maker van het mooiste doelpunt van de avond. De aanvaller schoot de bal met een boog over de doelman heen in de verre hoek. "Ik zag de bal en dacht gelijk aan een schot", wordt Mertens geciteerd door Voetbal International. "Ik draaide, zag dat de keeper langzaam terug naar zijn lijn ging en er was een klein gaatje. Dus ik zei tegen mezelf: ga ervoor!"

Met zijn spel maakt Mertens ook indruk op trainer Maurizio Sarri. "Hij wordt alsmaar beter, hij wordt echt een speler van wereldklasse. Ik wil dat Mertens een dier is dat sterft voor goals", aldus de Italiaan. "Het was fortuinlijk dat ik hem ontdekte als centrumspits, want ik moest noodgedwongen Arek Milik vervangen omdat die vorig seizoen geblesseerd was. Maar we hadden niet kunnen bevroeden dat Mertens zo goed zou worden."

"Het is eerlijk gezegd jammer dat we Mertens als spits pas hebben ontdekt op zijn 28ste, want hij had al jarenlang op topniveau op die positie kunnen spelen", besluit Sarri. Napoli krijgt volgende week woensdag bezoek van Feyenoord. Eerst staat nog een competitieduel met SPAL op het programma.