Keizer wil meer 'Jong Ajax' bij eerste elftal: 'Er is een ding dat we niet hebben'

Keizer wil meer 'Jong Ajax' bij eerste elftal: 'Er is een ding dat we niet hebben'

21-09-2017 10:37
100

Marcel Keizer maakte vorig seizoen met Jong Ajax indruk in de Jupiler League, maar dat goede spel is nog niet terug te zien bij het eerste elftal. De trainer wil daar wel zo snel mogelijk naartoe.

"Jong Ajax was een al overlapping en diepte-acties. Vanaf de zijkant. Dat proberen we in het eerste te krijgen", zei Keizer na het bekerduel met Scheveningen (1-5) tegen Ajax Life. "Er is een ding dat we niet hebben: opkomende backs. Kijk naar alle topclubs: opkomende backs zijn zo fijn om te hebben. Manchester City kocht er voor 120 miljoen euro drie van."

Wedden

Meer odds

"Kan Orejuela onze opkomende back worden?", vraagt Keizer zich af. "Hij moet nog wat stappen maken in timing en kwaliteit. Dan kan het iets zijn. Hij is een aankoop en we moeten het nog zien. Daley (Sinkgraven, red.) komt nog terug, hij kampte vorige week toch weer met een klein terugslagje. Ik hoop dat hij nu door kan blijven gaan."

Keizer heeft een duidelijk idee van hoe hij nu wil spelen. "Ik wil de bal in het midden hebben en dan pas naar de zijkant. Dat lukte tegen ADO prima en dan heb je geen opkomende backs nodig. Dan spelen we net iets anders omdat we centraal meer inschuiven. Ajax is ook gewoon: overtal creëren op het middenveld. Dat doe je door inschuiven centraal, vroeger deed iedereen dat."