Streppel krijgt aanvaller aan de praat: 'Dat doelpunt tegen PSV heel belangrijk'

Streppel krijgt aanvaller aan de praat: 'Dat doelpunt tegen PSV heel belangrijk'

21-09-2017 11:03
16

Arber Zeneli lijkt na een maandenlange vormdip zijn zelfvertrouwen te hebben herwonnen. De 22-jarige Kosovaar schoot sc Heerenveen woensdagavond met twee goals langs Excelsior in het bekertoernooi (1-2).

"Ik wil liever niet over het verleden praten", stelt Zeneli in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Ik focus me op wat er nu gebeurt. Het gaat momenteel goed, zowel met het team als met mij persoonlijk. En natuurlijk krijg je meer vertrouwen als je doelpunten maakt. Ik ben in vorm en hoop dat ik op deze weg kan doorgaan."

Zeneli scoorde ook al in de Eredivisie-duels met PSV en Excelsior. "Dat doelpunt tegen PSV was heel belangrijk voor Arber", zegt trainer Jurgen Streppel. "Elke speler heeft succeservaringen nodig. Maar voor Arber geldt dat misschien nog iets meer. Er speelden vorig seizoen ook wat dingen in zijn privésituatie. Hij zit nu lekkerder in zijn vel en dat zie je terug op het veld."

Bovendien komt Zeneli beter tot zijn recht als linksbuiten dan aan de rechterkant, meent Streppel. "Dat wisten we vorig jaar ook al. Maar toen stond Sam Larsson op die positie. Toen duidelijk was dat Sam zou vertrekken, hebben we tegen Arber gezegd: jij gaat op links spelen. Dat heeft hem een boost gegeven."