'Amateuristisch' optreden arbiter bij penaltyreeks: 'Van ons hoeft er niets over'

'Amateuristisch' optreden arbiter bij penaltyreeks: 'Van ons hoeft er niets over'

21-09-2017 12:48
30

FC Lisse vindt dat de bekerwedstrijd of de penaltyreeks tegen Hoek niet overgespeeld moet worden. De KNVB is een onderzoek gestart naar de opmerkelijke strafschoppenreeks op instructie van de arbiter.

Die liet ploeg A eerst een penalty nemen, ploeg B vervolgens twee keer aanleggen, waarna ploeg A zijn tweede mocht nemen. De KNVB hoopt donderdag nog met een beslissing te komen. "Wij vinden dat er niets hoeft worden overgedaan", zegt voorzitter Leon Annokkee van FC Lisse, dat verder bekerde na strafschoppen, tegen Omroep West.

Wel spreekt Annokkee schande van de arbiter. "Je denkt dat een KNVB-scheidsrechter wel weet waar hij mee bezig is, maar na de wedstrijd gaf hij toe dat hij niet goed heeft gehandeld", zegt de voorzitter, die het optreden van de arbiter 'amateuristisch' noemt. Volgens Art van der Staal, de preses van Hoek, ontstond er verwarring door de volgorde. "De scheidsrechter vertelde de aanvoerders in de middencirkel dat de penalty's op deze manier werden genomen. Tijdens de serie wist niemand precies wat er nou gebeurde. Niemand wist precies wie er nou voor stond.

Lees ook: Strafschoppen mogelijk opnieuw: arbiter laat penalty's in verkeerde volgorde nemen