Ajax verhuurt nu zelfs eSporter: talent voor een jaar naar Rotterdam

Ajax verhuurt nu zelfs eSporter: talent voor een jaar naar Rotterdam

21-09-2017 14:05
60

Met de release van FIFA 18 volgende week staat ook de eDivisie weer op het punt van beginnen. Ajax kondigt donderdag een versterking aan voor zijn eSports-team, maar opvallend genoeg wordt het 'gametalent' direct verhuurd.

De zeventienjarige Lev Vinken is door Ajax, dat met Koen Weijland en Dani Hagebeuk al over twee eSporters beschikt, vastgelegd. Sparta huurt de eSporter direct voor een jaar van de Amsterdammers. Voor de Rotterdammers gaat Vinken, die eerder een kwalificatietoernooi met 256 fans in de Arena won, uitkomen in de eDivisie.

Via Sparta hoopt Vinken, die het talentenprogramma van ABN Amro gaat volgen, een plek in het Ajax-team af te dwingen. "Met onze Partner van de Toekomst gaan we hem op verschillende vlakken begeleiden om te zorgen dat hij uiteindelijk zijn talent optimaal kan benutten en zijn ambities waar kan maken", legt commercieel directeur van Ajax Menno Geelen uit. "Daarom hebben we ook gekozen voor een verhuurconstructie met Sparta Rotterdam, zodat hij daar ervaring op kan doen. Dani speelt voor ons in de eDivisie en Lev komt namens Sparta uit in de virtuele Eredivisie."

Blijf ook op de hoogte over alles rondom FIFA eSports via @fifaesportsnl & Instagram @FIFAesports!