Update: KNVB-besluit zorgt voor irritatie: Ja, joh, gaat niet gebeuren

Update: KNVB-besluit zorgt voor irritatie: "Ja, joh, gaat niet gebeuren"

21-09-2017 16:26
37

Bij de loting voor de tweede ronde van de KNVB Beker worden FC Lisse en Hoek in één balletje gedaan. De voetbalbond is een onderzoek gestart naar de opvallende penaltyreeks bij het bekerduel van woensdagavond.

De KNVB verwacht niet dat er op tijd uitsluitsel zal komen over het al dan niet overspelen van de strafschoppenserie en moet dus loten met één niet besliste wedstrijd. De loting vindt na het bekerduel tussen SDC Putten en PSV plaats.

Bij het duel tussen Lisse, dat uiteindelijk won, en Hoek besloot de arbiter een andere volgorde van penalty's aan te houden, het zogeheten ABBA-systeem. 'Op dit moment heeft de KNVB de kwestie neergelegd bij de onafhankelijke adviesgroep spelregels en de internationale spelregelcommissie IFAB', schrijft de voetbalbond in een verklaring. 'Aan hen wordt gevraagd hoe er het beste met deze situatie omgegaan kan worden. Het bestuur betaald voetbal zal moeten beslissen of deze uitkomst geldig is en dat de uitslag blijft staan of dat de penaltyserie (of wedstrijd) ongeldig wordt verklaard vanwege een foutieve strafschoppenserie.'

Update 16.26: Leon Annokkee, de voorzitter van FC Lisse, is niet blij met het nieuws dat de bekerwedstrijd tussen zijn club en Hoek mogelijk moet worden overgespeeld. Hij spreekt van een 'poppenkast'. "De scheidsrechter heeft een fout gemaakt en de spelregels zijn niet goed toegepast. Als je dan kijkt naar wie de schade heeft geleden, dan is dat in mijn ogen niemand", citeert Omroep West hem.

Wat Annokkee gaat doen als de wedstrijd daadwerkelijk opnieuw moet worden gespeeld? "Nu zit ik er strijdbaarder in dan over twee weken. Nu zeg ik: ja joh, gaat niet gebeuren. Dit is hoe ik er nu tegenover sta en dat is niet helemaal reëel. Maar dat dit wel één grote poppenkast wordt, is wel duidelijk."