Verontwaardigde Swart: Dan ben je dus echt ver gezonken als Ajax zijnde

Verontwaardigde Swart: "Dan ben je dus echt ver gezonken als Ajax zijnde"

21-09-2017 15:10
65

Ajax-icoon Sjaak Swart vindt het met terugwerkende kracht bizar dat zijn favoriete club in de voorronde van de Europa League is uitgeschakeld door Rosenborg. Dat zegt hij in gesprek met Voetbal International. 

"Het is toch niet te geloven dat we zijn uitgeschakeld door die Noorse club. Vorige week verloren ze met 4-0 van Real Sociedad, dan ben je dus echt ver gezonken als Ajax zijnde", aldus de clublegende. Medio augustus verloor Ajax in eigen huis met 0-1 van Rosenborg. Een week later was Rosenborg in eigen land met 3-2 te sterk. Daardoor speelt de Amsterdamse topclub dit seizoen geen Europees voetbal. 

Na het gewonnen bekerduel met SVV Scheveningen (1-5) van woensdagavond moet Ajax aan de bak in de Eredivisie, vindt Swart. De voormalig rechtsbuiten denkt dat Ajax de komende acht wedstrijden moet winnen. "Dat moet kunnen met dit team. Als team moeten ze nu opstaan, maar er vallen er te veel terug. Dat je het bij ADO Den Haag nog zo weggeeft, dat mag niet."

In de komende acht duels treft Ajax respectievelijk Vitesse (thuis), sc Heerenveen (uit), Sparta (thuis), Feyenoord (uit), Willem II (uit), FC Utrecht (thuis), NAC Breda (uit) en Roda JC (thuis). 

Bekijk ook: Swart: 'Dat is Ajax-eigen en toevallig hebben we ook Nijhuis weer…'