Van der Hart gepasseerd bij PEC: 'Ik sliep slecht, vooral thuis gefrustreerd'

Van der Hart gepasseerd bij PEC: 'Ik sliep slecht, vooral thuis gefrustreerd'

21-09-2017 16:15
9

Mickey van der Hart heeft eventjes behoorlijk in de put gezeten toen bekend werd dat hij dit seizoen zijn basisplaats zou kwijtraken aan concurrent Diederik Boer. De goalie van PEC Zwolle vertelt dat in een interview met de Stentor.

"Ik heb een week of anderhalf echt zitten malen en balen. Die dagen sliep ik slecht en was ik vooral thuis best gefrustreerd. Daarna heb ik de knop goed omgezet. Ik heb in het verleden spelers meegemaakt die het groepsproces verstoren omdat ze ernaast staan. Daar ben ik de persoon niet naar", vertelt Van der Hart. "Als ik zelf speel, wil ik dat iedereen zich gedraagt. Het zou krom zijn als ik dat niet doe als ik zelf niet speel."

De 23-jarige sluitpost heeft niet overwogen om te verkassen. "Dat is te gemakkelijk. Ik wil nu laten zien dat ik kan knokken. Toen ik mijn contract verlengde, wist ik dat dit kon gebeuren", zegt Van der Hart.

"Zelfs als er een club voorbij was gekomen, had ik gezegd dat ik hier goed zit. Het moet alleen niet zo zijn dat ik hier twee jaar op de bank zit. De strijd met Diederik blijft. Hij zorgt ervoor dat ik geen moment kan verslappen."