Advocaat: 'Diep in mijn hart denk ik dat Van Gaal en ik beter weten'

Advocaat: 'Diep in mijn hart denk ik dat Van Gaal en ik beter weten'

21-09-2017 16:44
19

Dick Advocaat weet niet of het bondscoachschap van Oranje zijn allerlaatste klus wordt als trainer. De Hagenaar, die volgende week 70 jaar wordt, denkt dat hij het vak simpelweg te leuk vindt om er definitief mee te stoppen. 

"Als ik stop en er belt niemand meer, heb ik er vrede mee. Maar ze zullen wel weer bellen. Ze hebben namelijk altijd gebeld. Dat is toch bijzonder?", zegt De Kleine Generaal in gesprek met Voetbal International. 

"Als je ziet van hoe ver ik ben gekomen en wat ik uiteindelijk allemaal heb gepresteerd, dan is mijn carrière een succesverhaal. En of dat nou eindigt na deze termijn bij Oranje? Ik word volgende week zeventig, ik mag allang met pensioen, maar wil eerst met Oranje naar het WK. Daarna? Ik weet het niet."

"Laat ik voor één keer Louis van Gaal maar kopiëren, die laatst in het AD zei dat-ie in principe zijn laatste club had getraind, maar dat je het nooit zeker weet", vervolgt Advocaat. "Diep in mijn hart denk ik dat we allebei wel beter weten. Stoppen, ik weet niet of ik dat zou kunnen."

Lees ook: Advocaat: 'Ik zag hem bij PSV. Schiet ik bijna vol, het maakt me verdrietig'