Veltman graaft in geheugen: De laatste keer was onder Frank de Boer

Veltman graaft in geheugen: "De laatste keer was onder Frank de Boer"

21-09-2017 17:52
16

Joël Veltman heeft geen idee waarom Ajax stroef voor de dag kwam tegen SVV Scheveningen. De Amsterdammers wonnen weliswaar met 1-5, maar het kwaliteitsverschil was niet altijd te zien.

"Dit soort wedstrijden moet je gewoon winnen. Simpel. Plichtmatig? Dat kun je op een of andere manier niet tegenhouden", zegt Veltman tegen AT5. "Ik zag net dat Swift gewoon van Vitesse wint. Als een eredivisionist tegen een amateurclub speelt, weet je gewoon dat je met grote cijfers moet winnen. Dan moet je met 5, 6-0 winnen als het niet meer is. Het is wachten op een snelle goal, maar zij stonden allemaal op de zestien. Dat is af en toe lastig."

Pas in de tweede helft liep Ajax uit op de amateurs. Veltman: "Dit is een wedstrijd die je simpel moet winnen. Als je 10-0 wint, had je 15-0 moeten winnen. Zo is dat natuurlijk ook", doelt Veltman op de verwachtingen van het publiek.

Tegen Scheveningen stond Veltman op zijn oude vertrouwde plek in het hart van de defensie. "Het is wel de plek waar ik het liefste speel. Iedereen weet dat. Het was wel even wennen, de laatste keer was onder Frank de Boer."