Daarna had ik een periode dat ik minder speelde, tot ik naar Ajax kwam

"Daarna had ik een periode dat ik minder speelde, tot ik naar Ajax kwam"

21-09-2017 18:39
7

Siem de Jong is weer op de weg terug bij Ajax. Woensdagavond speelde de middenvelder de volledige wedstrijd tegen de amateurs van SVV Scheveningen (1-5). De Jong was tijdens de voorbereiding druk bezig om weer fit te worden.

"Ik was blij dat ik weer kon spelen. De negentig minuten zijn goed voor m'n fysiek", zegt De Jong tegen Ajax TV. "Ik heb drie weken hard getraind en ben blij dat ik heb kunnen spelen. Het was een redelijk stroeve wedstrijd, maar ik ben blij dat ik een paar keer belangrijk kon zijn. Op sommige momenten moet het beter. Het gebeurt vrij weinig dat je dit soort wedstrijd goed speelt. Op naar de volgende wedstrijden."

De Jong kwam niet wedstrijdfit binnen bij Ajax, dat hem overnam van Newcastle United. In Engeland speelde hij amper. "Ik heb de hele voorbereiding getraind en bij Newcastle redelijk wat gespeeld. Daarna had ik een periode dat ik minder speelde, tot ik naar Ajax kwam. De trainingen waren ook niet al te zwaar tijdens het seizoen. Ik heb de eerste weken pittig getraind, zeker tijdens de interlandperiode. Ik voel me goed."