In het kort: VVV boekt eenvoudige zege, vijfklapper PEC Zwolle

In het kort: VVV boekt eenvoudige zege, vijfklapper PEC Zwolle

21-09-2017 21:36
12

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

VVV-Venlo heeft geen moeite met Blauw Geel
Dankzij een 3-0 overwinning op Blauw Geel '38 is VVV-Venlo door naar de volgende ronde van de KNVB Beker. Na 45 minuten was donderdagavond de eindstand al bereikt in Veghel. Damian van Bruggen, Etienne Amenyido en Terry Antonis scoorden namens de ploeg van trainer Maurice Steijn.

PEC Zwolle wint simpel van amateurs
PEC Zwolle heeft donderdagavond geen fout gemaakt in de KNVB Beker. VV De Meern, een ploeg uit de Derde Divisie, werd op eigen veld met 5-0 verslagen. Stef Nijland, Younes Namli, Piotr Parzyszek, Wouter Marinus en Younes Mokhtar scoorden namens de ploeg van trainer John van 't Schip.

Smet op het duel waren de blessures voor Philippe Sandler en Namli. Zij moesten beiden vroegtijdig gewisseld worden. Later op de avond komen ook nog VVV-Venlo (uit tegen Blauw Geel '38) en PSV (uit tegen SDC Putten) in actie. FC Groningen is om 18.30 uur begonnen aan het uitduel met Hercules. 

Amoah stopt met voetballen
De voetbalcarrière van Matthew Amoah zit erop. De 36-jarige Ghanees was bezig aan zijn tweede seizoen bij hoofdklasser Halsteren. Nu houdt Amoah het per direct voor gezien, meldt onder meer het Algemeen Dagblad. De aanvaller kwam tot 44 interlands namens Ghana (13 goals) en maakte in Nederland furore bij Vitesse en NAC Breda. Amoah speelde ook nog voor onder meer Borussia Dortmund en het Turkse Mersin İdmanyurdu.