Zwak FC Groningen knokt zich terug tegen amateurs en voorkomt blamage in Utrecht

Zwak FC Groningen knokt zich terug tegen amateurs en voorkomt blamage in Utrecht

21-09-2017 20:21
4

FC Groningen heeft zich donderdagavond geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB Beker. In stadion Galgenwaard van FC Utrecht werd Hercules met 4-2 verslagen. De amateurclub stond in de eerste helft geruime tijd op voorsprong. Na de rust liep Groningen uit. 

De formatie van trainer Ernest Faber bakte er afgelopen zaterdag niets van tegen NAC Breda (2-1 nederlaag) en kwam ook tegen Hercules slecht voor de dag. Al vroeg in de wedstrijd maakten de amateurs er 1-0 van via Fouad Belarbi. Dankzij een fraai schot van Oussama Idrissi werd het op slag van rust gelijk. 

Faber liet Ritsu Doan in de pauze debuteren en de Japanse middenvelder tekende binnen een minuut voor de 1-2. Hercules bleef zich kranig verzetten, maar de wedstrijd was definitief gespeeld toen Juninho Bacuna de 1-3 binnenschoot. Ajdin Hrustic tekende voor de vierde Groningse treffer, Leroy Oehlers maakte er in de absolute slotfase nog 2-4 van. 

Later op de avond komt PSV als laatste eredivisionist nog in actie in de KNVB Beker. Om 20.45 uur wordt er afgetrapt tegen SDC Putten.