Tv-kijkers geëmotioneerd door indrukwekkend Nouri-interview: 'Pijnlijk'

Tv-kijkers geëmotioneerd door indrukwekkend Nouri-interview: 'Pijnlijk'

22-09-2017 00:00
56

In het programma 'Ajouad: kaaskop of mocro' was donderdagavond één van de laatste interviews met Ajacied Abdelhak Nouri te zien. De jongeling vertelde uitgebreid over zijn opvoeding, zijn vader en zijn toekomst. Veel kijkers kregen het te kwaad bij het zien van de beelden. 

Nouri, die begin juli ernstige hersenschade opliep en sindsdien in coma ligt, richtte zich onder meer tot jongeren van nu. "Jij bepaalt uiteindelijk alles zelf. Jij bepaalt jouw focus. Dus als jij goed voor mensen om je heen zorgt, dan brengt jou dat ook makkelijker op die weg. Als je met verkeerde jongens omgaat die het wat moeilijker hebben en met andere dingen bezig zijn, dan maak je het voor jezelf lastiger."

"Ik denk dat het goed voor jongeren om er ook echt achter te staan", vervolgde Nouri. "Dat ze het besef moeten krijgen dat als ze iets willen gaan bereiken, ze niet met hun vingers in hun neus op de bank kunnen chillen en dat het dan allemaal maar op ze afkomt. Probeer er voor de strijden. Zodat je achteraf kan zeggen dat je er alles aan hebt gedaan. Dat is het meest belangrijke."