Cocu hint naar nieuwe rol voor Maher: 'Als hij paar jaar in de benen heeft'

Cocu hint naar nieuwe rol voor Maher: 'Als hij paar jaar in de benen heeft'

22-09-2017 07:20
43

Phillip Cocu sluit niet uit dat Adam Maher in de toekomst een andere rol krijgt bij PSV. De middenvelder is mede door zijn optreden tegen SDC Putten (0-4) op de weg terug. Maher scoorde twee keer en gaf een assist.

"Hij is een tijdje weggeweest bij ons (verhuurd aan Osmanlispor, red.). In de voorbereiding is hij teruggekomen. Hij is gebleven, er is geen transfer gekomen. Dan is het voor mij logisch dat hij bij de selectie blijft", zegt Cocu tegen FOX Sports. "Hij weet wat z'n positie in het team is, dus dat hij hard aan de slag moet om een kans te krijgen. We spelen iets anders. Dat is in zijn voordeel. Hij heeft een goede drive, plezier en de wil om te winnen."

Maher werd vorig seizoen verhuurd aan Osmanlispor. Dat is goed geweest voor hem, zegt Cocu. "Hij heeft zich bij ons en in Turkije echt ontwikkeld. Als hij nú bij ons was gekomen, was het misschien anders gelopen. Hij is verder in z'n ontwikkeling", aldus Cocu, die niet uitsluit dat Maher in de toekomst op de plek van Hendrix gaat spelen. "Dat zou hij in de toekomst wel kunnen. Als hij nog een paar jaar in de benen heeft, kan hij ook in een controlerende rol spelen."

Het contract van Maher loopt af. Cocu zegt dat er in de winterstop opnieuw naar zijn situatie wordt gekeken. "We hebben daarover gesproken. We gaan lekker aan het werk en hard trainen. In de winterstop bekijken we de situatie. Dan zien we wel verder."