'Noodlijdend Roda zet de deur open voor nieuwe buitenlandse investeerders'

'Noodlijdend Roda zet de deur open voor nieuwe buitenlandse investeerders'

22-09-2017 07:22
42

Hoewel Aleksei Korotaev sinds kort op borgtocht vrij is, zet Roda JC de deur open voor nieuwe, buitenlandse investeerders. De Limburgers, die onder grote financiële druk staan, spraken deze week met twee mogelijke kandidaten, meldt De Limburger.

Harm van Veldhoven bevestigt dat contacten zijn aangeknoopt. "Je moet het beschouwen als een oriënterend bezoek. Verder zijn er geen conclusies aan te verbinden. Er komen op de club wel meer partijen op bezoek die op de een of andere manier interesse tonen voor Roda JC", zegt de technisch directeur.

Opvallend is dat Stijn Janssen betrokken is bij het traject. De fiscalist bracht Roda vorig jaar in contact met Korotaev, die miljoenen in de club wilde pompen, maar begin februari in Dubai in de cel werd gezet. De Zwitsers-Russische zakenman is sinds kort op borgtocht vrij, maar de eredivisionist zoekt nadrukkelijk naar alternatieven. Korotaev moest zijn paspoort inleveren en mag Dubai niet verlaten.

Een duidelijke stroming binnen Roda is van mening dat de club zich niet moet vastklampen aan de 31-jarige zakenman, die nog verwikkeld is in een aantal langlopende zaken met Helin International, een financieel adviesbureau.