Eredivisie-topscorer oogst lof: 'Geweldige spits, hij maakt ook echt mooie goals'

Eredivisie-topscorer oogst lof: 'Geweldige spits, hij maakt ook echt mooie goals'

22-09-2017 07:37
21

Wout Weghorst is wervelend aan het seizoen begonnen. De 25-jarige Tukker gaat met zes goals aan de leiding in het topscorersklassement en droeg in het bekerduel met MVV tot zijn tevredenheid voor het eerst de aanvoerdersband.

"Ik heb veel vertrouwen en krijg ook veel vertrouwen. Bij afwezigheid van Ron Vlaar was ik aanvoerder en dan moet je de verantwoordelijkheid nemen en opstaan als we het als team lastig hebben zoals tegen MVV. Gelukkig heb ik dat kunnen doen", zegt Weghorst in De Telegraaf.

AZ-coach John van den Brom prijst zich gelukkig met Weghorst. "Wout maakte weer het verschil. Hij is een geweldige spits, die werkt en sleurt, balvast is en het elftal laat doorvoetballen. En hij scoort. Ook nog eens echt mooie goals. Als je het nou hebt over echte spitsengoals. Ik kan genieten van Wout op dit moment. Hij ontwikkelt zich zo goed. Ik heb hem ook tweede aanvoerder gemaakt, omdat hij het voortouw neemt op de training en in de wedstrijden."

Weghorst legt de lat dit seizoen hoog voor AZ. "Dat we na vijf wedstrijden mede bovenaan staan, is een bevestiging dat we echt mee willen gaan doen. AZ heeft de ambitie om altijd in de top vijf te spelen, maar we willen ook de top drie eens serieus aanvallen. Als we de absolute wil hebben om elke wedstrijd voor elke meter te vechten, dan gaan we ver komen."

"Voetballend heb ik er geen enkele twijfel over. Dat kunnen we heel goed. Ik denk dat er dit seizoen in Nederland weinig ploegen zijn geweest die beter hebben gevoetbald dan wij. We zijn echt op de goede weg", besluit de spits.