Kuyt sprak in geheim met Van Bronckhorst: Mensen wisten er zo min mogelijk over

Kuyt sprak in geheim met Van Bronckhorst: "Mensen wisten er zo min mogelijk over"

22-09-2017 08:47
28

Dirk Kuyt denkt dat mensen een heel andere kant van hem gaan zien door zijn documentaire KUYT, die donderdag in première is gegaan. De onlangs gestopte voetballer werd het hele vorige seizoen gevolgd door documentairemaakster Deborah van Dam. 

"Ik ben de aandacht gewend, maar met name op het voetbalveld", vertelt Kuyt aan de NOS. "Nu krijgen de mensen een heel andere Kuyt te zien. Dat is spannend, omdat je veel van jezelf laat zien dat mensen nog nooit gezien hebben."

Weinig mensen wisten van het project af. Kuyt lichtte alleen Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst in. "Ik vond dat het zo naturel mogelijk gefilmd moest worden. Als veel mensen op de hoogte zijn, gaan ze zich vaak anders gedragen. De mensen wisten er zo min mogelijk over. Dat is in de documentaire mooi naar voren gekomen."

"Ik ben als voetballer beoordeeld op wat ik negentig minuten op het veld doe. Nu krijgen mensen te zien wat het inhoudt om voetballer te zijn en wat je er allemaal voor moet doen en moet laten. Ook komen er veel spanningen bij kijken."