Van Oostveen vindt nieuwe baan: We zochten een inspirerende leider

Van Oostveen vindt nieuwe baan: "We zochten een inspirerende leider"

Gepubliceerd: vrijdag 22 september 2017 om 09:30vr 22-09-2017 om 09:30

Bert van Oostveen heeft een nieuwe baan. De voormalig directeur van de KNVB wordt directeur-bestuurder van Kenniscentrum Sport, bevestigt die organisatie.

"We zochten een inspirerende leider en slagvaardig verbinder en zijn ervan overtuigd dat Bert van Oostveen deze rol kan vervullen. Hij heeft een prachtig netwerk in de sport, brengt veel bestuurlijke ervaring mee en weet uit ervaring hoe belangrijk de toepassing van kennis is bij de kwaliteitsverbetering in het hele domein van sport en bewegen'', stelt Marcel Wintels, voorzitter van de Raad van Toezicht van Kenniscentrum Sport.

Van Oostveen, die toernooidirecteur was van het EK vrouwen dat in de zomer in Nederland plaatsvond, begint op 1 december aan zijn nieuwe job. Kenniscentrum Sport wil 'de economische en maatschappelijke impact van sport en bewegen vergroten'. "Als we alle ambities van ons sportgekke land richting willen geven, is het verbinden van onderzoek, beleid en praktijk echt noodzakelijk."

"Ik zie een mooie uitdaging in het verder positioneren van Kenniscentrum Sport, met praktisch toepasbare dataverzameling, -analyse en advies in de sport", besluit Van Oostveen.

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws