'De Nederlandse competitie past beter bij me: meer een denker dan een bulldozer'

'De Nederlandse competitie past beter bij me: meer een denker dan een bulldozer'

Gepubliceerd: vrijdag 22 september 2017 om 09:53vr 22-09-2017 om 09:53

Met Björn Johnsen streek deze zomer een ware voetbalnomade neer bij ADO Den Haag. De 25-jarige Noorse international geeft al te kennen dat ook de Eredivisie-club niet zijn eindstation zal zijn. Hij wil de volgende stap zetten.

Johnsen speelde al voor Valerenga Football, FK Tönsberg, Atletico Baleares, Louletano, Atletico CP, Litex Lovech en Heart of Midlothian. "En daar had Benfica, Sporting Portugal of Vitoria Guimaraes zomaar aan toegevoegd kunnen worden", zegt de spits tegen Haagmedia. "Maar dan had ik zes maanden moeten wachten. Een halfjaar zonder voetbal en geld was geen optie. Daarom ben ik toen naar Bulgarije getrokken."

Ook Franse clubs hengelden naar zijn diensten. "Racing Club, Red Star of Paris FC. Ik heb er allemaal stage gelopen en ze wilden me hebben. Dat was nadat ik uit Noorwegen vertrok. Ik wilde op eigen benen staan en verliet daarom mijn tantes, ooms en neefjes. Maar omdat ik geen Frans sprak ging het niet door. Niemand sprak er blijkbaar Engels."

Vanuit Scandinavië begon zijn odyssee, maar hij bleef nooit lang bij een club. "Maar dat was omdat ik een doel voor ogen had: steeds beter worden. En al die clubs waar ik heb gespeeld, waren een stap vooruit", aldus Johnsen, die vorig seizoen in Schotland speelde. "Hier is het veel tactischer en technischer, daar fysieker. Ik ben weliswaar groot en sterk maar de Nederlandse competitie past beter bij me. Ik ben meer een denker dan een bulldozer."

Of hij ADO wel voor langere tijd trouw blijft, weet Johnsen nog niet. "Deze club heeft het niveau waarop ik op dit moment wil uitkomen, dus ik zit in principe goed hier. Maar dit is niet het eindstation. Ik wil uiteindelijk verder!"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws