Update: Ajax geeft duidelijkheid over locatie van bekerduel met stadgenoot

Update: Ajax geeft duidelijkheid over locatie van bekerduel met stadgenoot

22-09-2017 18:37
30

De bekerwedstrijd tussen de Amsterdamse amateurs van ASV De Dijk en Ajax wordt mogelijk gespeeld in het Olympisch Stadion. Dat laat voorzitter Ton Langelaar weten aan AT5.

De thuisbasis van De Dijk ligt in Amsterdam-Noord. "In principe hebben we de faciliteiten. We kunnen het thuis doen", zegt Langelaar. "Maar logistiek is het wel lastiger, zo'n grote wedstrijd. Het Olympisch Stadion is een reële optie." De club besluit maandagavond of het een thuiswedstrijd in Noord wordt, of dat er uitgeweken wordt naar Zuid.

In 2014 vond er ook al een bekerduel van Ajax plaats in het Olympisch Stadion. Destijds was de 'thuisploeg' JOS Watergraafsmeer, dat niet op het eigen terrein kon spelen vanwege onvoldoende licht. Ajax won dat duel met 0-9. Arek Milik maakte in die wedstrijd liefst zes doelpunten.

Update 18.37 uur: De kans lijkt nihil dat de bekerwedstrijd tussen Ajax en De Dijk in het Olympisch Stadion wordt gespeeld. De eredivisionist tweet vrijdag dat het duel is vastgesteld op 25 oktober op sportpark Schellingwoude, de thuisbasis van de stadgenoot.