Drie 'dubbele' namen bij Oranje en Jong Oranje: 'Het liefst zie ik ze niet'

Drie 'dubbele' namen bij Oranje en Jong Oranje: 'Het liefst zie ik ze niet'

22-09-2017 11:20
18

Bondscoach van Jong Oranje Art Langeler heeft in de voorlopige selectie weer een plekje ingeruimd voor Riechedly Bazoer. De middenvelder van VfL Wolfsburg werd een aantal keer niet opgeroepen omdat hij in maart zich niet wilde melden bij de Oranje-beloften.

'Nadat Riechedly er in maart voor koos om bij zijn club te blijven, in plaats van mee te gaan naar Spanje, hebben we hem twee periodes niet uitgenodigd', schrijft Langeler in een blog op de website van de KNVB. 'Na een goed gesprek, waarin Riechedly aangaf graag weer te willen komen, hebben we hem weer opgenomen in de (voorlopige) selectie.'

Ook in de voorselectie zitten drie spelers die ook zijn opgenomen in de voorlopige groep van het grote Oranje: Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Timothy Fosu-Mensah. 'Het liefst zie ik ze niet en krijgen deze mannen speelminuten bij het 'grote' Oranje! In de vorige interlandperiode startte Timothy Fosu-Mensah in de basis tegen Frankrijk. Dat was mooi voor hem en een goed signaal dat je via Jong Oranje het Nederlands elftal kan bereiken', aldus Langeler.