Ajax-huurling maakt problemen bij Excelsior: 'Kwam-ie verhaal halen bij me'

Ajax-huurling maakt problemen bij Excelsior: 'Kwam-ie verhaal halen bij me'

22-09-2017 11:58
31

Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag is niet blij met de ruzie tussen Zakaria El Azzouzi en Mike van Duinen over wie een strafschop mocht nemen in het bekerduel met sc Heerenveen (1-2). De coach legt uit hoe het zo ver heeft kunnen komen.

El Azzouzi, gehuurd van Ajax, mocht de strafschop uiteindelijk nemen en miste, tot groot ongenoegen van de fans en zijn ploeggenoten. Na afloop beende hij boos de kleedkamer in zonder de supporters te bedanken en weigerde hij interviews. "Luigi Bruins is de vaste penaltynemer, maar die was al gewisseld", legt Van der Gaag uit aan Voetbal International.

"Daarna hebben we het vrij gelaten, mochten de spelers het zelf beslissen. Dat kan dus kennelijk niet, dus vanaf nu maken we vaste afspraken. Ik dacht dat ze verder waren, maar heb me kennelijk vergist", aldus Van der Gaag. Van Duinen, de andere spits die om de strafschop vocht en de tweede gegeven penalty wél raak schoot, eist duidelijke afspraken. "Duidelijke afspraken zijn voor iedereen beter. Ik wilde hem nemen, omdat ik lekker inviel. Ik dacht echt dat er nog wat te halen was. Nadat Zakaria gemist had, kwam -ie verhaal halen bij me. Daar had ik geen zin in, ik baalde dat we niet scoorden. Dat had niets met hem te maken."