Cocu kritisch: 'We zien aan de data dat hij zich daarin wel enorm ontwikkelt'

Cocu kritisch: 'We zien aan de data dat hij zich daarin wel enorm ontwikkelt'

22-09-2017 13:10
13

Gastón Pereiro maakte vorige week de enige treffer in de Eredivisie-topper tegen Feyenoord, maar de aanvaller van PSV is er nog lang niet. Dat zegt Phillip Cocu.

De PSV-trainer wil dit seizoen het beste in Pereiro naar boven halen. De afgelopen twee jaar wist de Uruguayaan nooit uit te groeien tot onomstreden basisspeler. "Dat hij heel goed kan voetballen, daar twijfelt niet niemand aan, maar wat hij nog niet uit zijn spel heeft kunnen krijgen is zijn wisselvalligheid", zegt Cocu op de website van PSV.

"Waar hij zich wel enorm heeft ontwikkeld, zien we aan zijn data, is de afwisseling in bewegingstempo. Hij heeft veel meer diepgang en tempowisselingen in zijn spel gebracht. Die vertaling moet hem helpen zijn wisselvalligheid terug te dringen."

Na de bekerzege op SDC Putten (0-4) richt PSV het vizier op de competitie. FC Utrecht is zondag de tegenstander. De kans is groot dat Cocu dan weer voor Daniel Schwaab kiest. "In het begin van het seizoen vond ik hem wat wisselvallig, maar Daniel is belangrijk geworden in het meenemen van de laatste linie", aldus de PSV-trainer volgens het Eindhovens Dagblad.