Goed en slecht Ajax-nieuws voor Keizer: Hij is nog een twijfelgeval

Goed en slecht Ajax-nieuws voor Keizer: "Hij is nog een twijfelgeval"

22-09-2017 13:59
16

Goed en slecht nieuws voor Ajax in de aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Vitesse (zondag). Daley Sinkgraven heeft de groepstraining hervat, terwijl David Neres niet helemaal fit is.

Dat bevestigt trainer Marcel Keizer vrijdag tijdens het wekelijkse persmoment. Neres heeft last liesklachten. "Hij is nog een twijfelgeval", aldus Keizer, daags voor de thuiswedstrijd tegen Vitesse. De Braziliaanse aanvaller trainde vrijdag apart van de groep. Hij scoorde deze week nog voor Ajax in het bekerduel met Scheveningen (1-5 zege).

De terugkeer van Sinkgraven is het goede nieuws uit Amsterdam. De middenvelder, die vorig jaar door Peter Bosz werd gebruikt als linksback, heeft de groepstraining hervat. Hij is nog steeds herstellende van een slepende knieblessure, maar deed vrijdag de complete oefensessie mee.

Keizer maakt zijn borst nat voor het treffen met Vitesse. "Je kunt aan Vitesse zien dat ze niet voor niets zo hoog staan. Het is een tandje hoger dan we tot nog toe hebben gehad", aldus de Ajax-trainer, die wel ziet dat Ajax steeds beter gaat draaien. "Ook al zijn we nog wisselvallig. Tegen ADO kregen we serieus goede kansen."