Keizer spreekt over Nouri en pakt media aan: 'Nooit als excuus gebruikt'

Keizer spreekt over Nouri en pakt media aan: 'Nooit als excuus gebruikt'

22-09-2017 14:01
78

Ajax-trainer Marcel Keizer heeft vrijdag op de persconferentie verteld hoe het gaat met zijn spelers, twee maanden na het verschrikkelijke nieuws van Abdelhak Nouri. De coach vindt het niet juist dat de Amsterdammers zo kritisch benaderd werden in het begin van het seizoen, terwijl het verdriet nog altijd zo groot is.

"Op momenten is het nog steeds zwaar. Gisteren was er weer iets van Appie op televisie, het was prachtig om hem zo te zien", zegt Keizer tijdens de persconferentie over het programma Kaaskop of Mocro, waarin Nouri zijn laatste interview gaf. "Dan weet je ook weer hoe zwaar het is. Het is gewoon niet makkelijk, zo simpel is het."

"Maar wij hebben het nooit als excuus gebruikt", vervolgt Keizer. "Ik vind wel dat men dan in de media snel heel erg kritisch is op deze groep spelers, daar heb ik wel wat moeite mee. Je moet het niet onderschatten. Omdat wij er geen excuus van maken, denkt iedereen dat je er zomaar overheen kan stappen. Zo makkelijk gaat dat echt niet. Nu voelen we ons wel beter dan twee maanden geleden, maar twee maanden geleden hoor je het slechtste nieuws wat je kan krijgen. Een dag later staan diezelfde spelers op het trainingsveld, twee dagen later spelen ze een wedstrijd, omdat ze weten dat ze tien dagen later in de Champions League spelen. Dat is niet normaal, volgens mij. Als je daar een spelersgroep op beoordeelt, dat vind ik nog wel wat."

Keizer gaat af en toe nog langs bij Nouri. "Ik ben in het ziekenhuis hier geweest, nu is hij even ergens anders. De spelers kiezen zelf of ze langs gaan of niet. Dat is iedereen hun eigen keuze. De steun vanuit ons is er nog steeds voor Appie en zijn familie", aldus Keizer.