'Ik heb al bij diverse mooie clubs gespeeld, maar dit is mijn eigen stad'

'Ik heb al bij diverse mooie clubs gespeeld, maar dit is mijn eigen stad'

22-09-2017 14:14
17

Het competitieduel tussen FC Utrecht en PSV (zondag) heeft een speciaal tintje voor Zakaria Labyad. De 24-jarige middenvelder van Utrecht kijkt uit naar het treffen met zijn oude werkgever.

Labyad was één van de grote talenten bij PSV en veroverde al op jonge leeftijd een basisplaats, maar daarna liet hij Eindhoven snel achter zich. Via Sporting Portugal, Vitesse en Fulham is hij nu uitgegroeid tot één van de sleutelfiguren in Utrecht. "Ik heb in mijn loopbaan al bij diverse mooie clubs gespeeld, maar dit is mijn eigen stad. Hier ben ik opgegroeid", aldus de international van Marokko op de Utrecht-website.

"Als ik ergens in de stad kom, weten ze vaak wel wie ik ben. De mensen vertellen me dat ze het fantastisch vinden dat ik, als Utrechter, voor FC Utrecht speel. Dat ervaar ik zelf ook zo", vervolgt Labyad. Hij geniet van zijn status in Utrecht. "Hiervoor ben ik naar Utrecht gekomen. (...) Ik kijk uit naar de wedstrijd tegen PSV, waar ik natuurlijk ook een verleden heb. PSV-thuis is een mooi duel voor ons. PSV is een topclub en gezien die status favoriet, maar wij gaan er alles aan doen om van ze te winnen."