Keizer op z'n hoede: Dat moeten we bij Dolberg goed in de gaten houden

Keizer op z'n hoede: "Dat moeten we bij Dolberg goed in de gaten houden"

22-09-2017 15:09
12

Marcel Keizer maakt zich geen enkele zorgen over Kasper Dolberg. De Deense spits scooorde woensdag in de bekerwedstrijd tegen Scheveningen drie keer, maar moet tegen Vitesse waarschijnlijk plaatsmaken voor Klaas-Jan Huntelaar.

Dat lijkt geen structurele keuze, getuige de uitspraken van Keizer op de persconferentie van vrijdag. De Ajax-trainer is veel bezig met Dolberg. "Hij kan prima verwoorden wat hij voelt", vertelt Keizer. "Vorig seizoen is hij goed gestart met een tussenpoze van één of twee maanden minder. Daarna heeft hij het weer opgepakt."

"Het is heel normaal voor een jongen van negentien jaar. Hij is gewoon lekker aan het trainen, zodat hij weer lekker in z'n vel komt te zitten. Hij heeft er nu drie gemaakt en dat is lekker voor hem. Als het lekker voor hem is, is het ook voor ons goed."

Keizer noemt Dolberg een 'heel realistische jongen'. "Hij komt er echt wel weer aan hoor, maar het gebeurt vaker dat jonge jongens plotseling minder aan spelen toekomen. Daar gebeurt wat mee. Denk aan Riechedly Bazoer. Dat moeten we bij Kasper goed in de gaten houden."