Eredivisie-subtopper wil niet mee in top-drie-hype: Ik ga dat niet roepen nu

Eredivisie-subtopper wil niet mee in top-drie-hype: "Ik ga dat niet roepen nu"

22-09-2017 15:26
17

John van den Brom wil nog niets weten van een aanval op de traditionele top-drie. AZ presteert uitstekend en in de media wordt al gesproken op een mogelijke klassering in de top-drie.

"Ik ga dat niet roepen nu. Laten we rustig blijven. Het is nog steeds onze doelstelling om bij de eerste vijf te eindigen dit seizoen", zegt Van den Brom op een persconferentie volgens het Algemeen Dagblad. Zijn voorzichtigheid neemt niet weg dat Van den Brom lyrisch is over zijn eigen ploeg. "Dan zit ik echt te genieten op die bank. Er is veel frisheid in de ploeg. En de mix tussen oude en jonge jongens is goed."

AZ speelt zondag tegen Excelsior. Op een uitwedstrijd tegen PSV hebben de Alkmaarders een redelijk makkelijk programma in de eerste maanden. "Toch vind ik wel dat we zijn getest. In de voorbereiding in Griekenland tegen Olympiakos bijvoorbeeld hebben we gezien dat verdedigingsfouten direct worden afgestraft. En in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen PSV speelden we heel goed, maar konden we toch niet winnen. Daarom zeg ik ook: er is nog veel te verbeteren."