FIFA kiest Ronaldo, Messi en Neymar, ook twee Nederlandse vrouwen genomineerd

FIFA kiest Ronaldo, Messi en Neymar, ook twee Nederlandse vrouwen genomineerd

22-09-2017 15:36
8

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Neymar zijn vrijdag door de FIFA genomineerd voor de prijs The Best FIFA Men’s Player 2017. De wereldvoetbalbond maakte ook de nominaties van twee Nederlandse vrouwen bekend.

Ronaldo, Messi en Neymar mogen de komende maanden uitmaken wie zich de beste voetballer ter wereld mag noemen. Ronaldo (Real Madrid) en Messi (FC Barcelona) zitten sinds 2008 altijd bij de genomineerden. Dit jaar is Neymar (Paris Saint-Germain) de nummer drie. Spelers als Antoine Griezmann, Zlatan Ibrahimovic en Luis Suarez. die wel op de shortlist waren gezet, hebben de laatste schifting niet overleefd.

De FIFA maakte ook de genomineerden voor de titels The Best Women's Player, The Best Men's Coach, The Best Women's Coach, The Best Goalkeeper en The FIFA Fan Award bekend. Bij de twee 'vrouwelijke' categorieën zitten twee Nederlanders: Sarina Wiegman maakt kans op de prijs voor beste trainer in het vrouwenvoetbal en Lieke Martens is in de race om uitgeroepen te worden tot beste voetbalster ter wereld.

Voor Lieke Martens zou het niet de eerste prijs zijn dit jaar. In augustus werd de speelster van FC Barcelona door UEFA al benoemd tot Europees speelster van het jaar. Daarbij sloot ze het gewonnen EK afgelopen zomer af met de titel 'Beste speelster van het toernooi'. Maandag 23 oktober wordt in Londen bekendgemaakt wie de awards hebben gewonnen.