Talenten breken door: geweldige Bosz-tiener en 16-jarige Italiaanse goaltjesdief

  Talenten breken door: geweldige Bosz-tiener en 16-jarige Italiaanse goaltjesdief

  vrijdag 22 september 2017 om 16:40

  Een nieuw seizoen betekent nieuwe kansen voor jonge spelers. Welke talenten worden niet alleen omschreven als sterren van de toekomst, maar grijpen in de eerste weken van deze nieuwe voetbaljaargang ook daadwerkelijk hun kansen? VoetbalPrimeur zet er zeven op een rij.

  Pietro Pellegri (Genoa)
  Pellegri maakte in december al zijn debuut en scoorde in mei zijn eerste doelpunt, maar beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak bij Genoa. De aanvaller is nog maar 16 jaar, maar scoorde deze Serie al twee doelpunten in twee wedstrijden.

  Trent Alexander-Arnold (Liverpool)
  Door problemen in de defensie dient Alexander-Arnold zich nu al aan als vaste basisspeler bij Liverpool. In drie Premier League-wedstrijden stond de rechtsback negentig minuten op het veld, al verliep de wedstrijd tegen Manchester City dramatisch voor hem. Alexander-Arnold is pas 18 jaar en een favorietje voor Klopp.

  Dan-Axel Zagadou (Borussia Dortmund)
  Transfervrij wist Dortmund Zagadou deze zomer op te pikken bij Paris Saint-Germain en dat is een meesterzet geweest. Bij PSG kreeg Zagadou, pas 18 jaar, geen kans in het eerste elftal, maar bij Dortmund maakte hij meteen zijn debuut in het betaalde voetbal en is hij inmiddels vijf wedstrijden basisspeler in de ploeg van Peter Bosz.


  Patrick Cutrone (AC Milan)
  Cutrone was al een verrassing in de voorbereiding op het nieuwe seizoen en zet die lijn in de eerste weken van de competitie voort. De negentienjarige aanvaller kwam in vier Serie A-wedstrijden tot twee goals en was ook twee keer trefzeker in de Europa League.

  Unai Nunez (Athletic de Bilbao)
  Na een jaar in de Segunda B in het beloftenelftal mag Unai Nunez het dit seizoen eindelijk laten zien in het eerste elftal van Athletic Bilbao. De eerste tekenen zijn veelbelovend: de twintigjarige verdediger debuteerde in augustus tegen Getafe en staat inmiddels al vijf duels in de basis bij de Spaanse middemoter.

  Diego Lainez (Club América)
  Dit moet het seizoen worden van Diego Lainez in Mexico. Pas 17 jaar, aanvaller en bij vlagen levensgevaarlijk. Scoren deed hij nog niet, al mocht hij vorig seizoen al aan het grote werk ruiken bij Club America. Dit seizoen kwam hij drie wedstrijden in actie en dat moeten er nog veel meer worden.

  Kik Pierie (sc Heerenveen)
  De Nederlandse afvaardiging in dit lijstje is Kik Pierie, die dit seizoen uit het niets opeens in de basis van sc Heerenveen staat. De pas zeventienjarige, in Boston geboren, verdediger maakt een uiterst volwassen indruk in het hart van de Friese defensie en heeft een grote toekomst voor zich als hij zich zo stoïcijns door kan ontwikkelen.

  Wie mis jij nog in dit lijstje? Reageer in de comments!

  Poll

  Welke van deze talenten zie jij het verst komen?

  (320 stemmen)

  Plaats een reactie

  vrijdag 22 september 2017 om 17:05
  Kik Pierie!

  Geen twijfel.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Talenten breken door: geweldige Bosz-tiener en 16-jarige Italiaanse goaltjesdief