Steun voor De Boer van koploper: Als een vriend, vind ik het erg vervelend

Steun voor De Boer van koploper: "Als een vriend, vind ik het erg vervelend"

22-09-2017 18:19
3

Pep Guardiola leeft mee met Frank de Boer, die al na vier wedstrijden werd ontslagen als manager van Crystal Palace. De Spanjaard neemt het dit weekeinde met Manchester City op tegen The Eagles.

"Als een vriend van Frank de Boer, vind ik het erg vervelend voor hem", zei Guardiola vrijdag op de persconferentie. "Het hoort bij ons vak, je wint of je ligt eruit. Dat is wat er gebeurt bij deze baan." De Boer werd opgevolgd door Roy Hodgson, die het tij in de eerste wedstrijd onder zijn bewind nog niet wist te keren.

Hoewel Crystal Palace zijn eerste vijf duels in de Premier League verloor, is Guardiola op zijn hoede. De voormalig trainer van FC Barcelona en Bayern München zag aanknopingspunten voor de hekkensluiter tegen Burnley (1-0, red.), uitgerekend de laatste wedstrijd van De Boer. "Tegen Burnley hebben ze veel kansen gecreëerd. Ik heb mijn spelers de kansen laten zien. Palace heeft kwaliteit, dus daar moeten we voor oppassen."

De afstand tussen de twee ploegen op de ranglijst is maximaal, aangezien City koploper is. Daar kan Guardiola weinig mee. "Het wordt niet makkelijk. In de Premier League kan ieder team de andere ploeg verslaan. Ik heb veel respect voor Crystal Palace op basis van wat ik heb gezien."